Futbolcuları bölmeye çalışmayın!

"Aile ortamımız var ama sahadaki birliktelik,dışarıdan desteklenmeli. Birlikten güç doğar."

"Barış Alper Yılmaz iyi bir turnuva geçirdi vebüyük takımlardan birçok hoca beni aradı."

"Arda darbe aldı ama idman yapmasa bileonu değerlendirebiliriz. Duruma bakacağız."

Uluslar B Ligi 4. Grup'a golsüzGaller beraberliği ile başlayan A Milli Takım, bugünİzmir'de İzlanda'yıkonuk edecek. İlk maçında Karadağ'ı 2-0'la geçip liderlik koltuğunda oturan rakibe karşı oynanacak önemli maç öncesi Okay Yokuşlu ile birlikte basının karşısına geçen teknik direktör Montella, kompakt bir takıma karşı mücadele edeceklerini belirtip, "AvrupaŞampiyonası'ndakifinalistlerdenİngiltere'yi yendiler. İyi bir rakip olduğunun farkındayız. Tarihsel olarakbakınca da son galibiyeti 9 seneönce aldığımız, sadece iki kezyendiğimiz zorlu bir rakip olarakgörüyoruz. Duran toplar ve taç atışlarında tehlikeliler, ona göre hazırlığımızı yapıyoruz" dedi.




OYUNCUYA ELEŞTİRİYİ KABUL ETMEM
İtalyan teknik adam, kendisine yapılan eleştiriler için, "Hocalarınkaderi böyledir. Her maç bir finaldir.Hata yapabilirim, eleştirileride karşılayabilirim ama futbolcularayoğun şekilde eleştiri gelince bunukabul etmiyorum. Türk değilim ama milli duyguları en iyi şekilde yaşıyorum. Napoli'nin kültürü Türk kültürüne benziyor. Aidiyet duygusuylaburadayım. Futbolcularımızıbölmememiz gerekiyor. Bizim içerdeaile ortamımız var ama dışarıdanda gelen bir birliktelik gerek. Yorumculara da sesleniyorum, iyiliğimizi istiyorsanız her yerden birlikte olmamız gerekiyor. Birlikten güç doğar" diye konuştu.

ARDA İLE KONUŞUP KARAR VERECEĞİZ
Montella, kırmızı kart cezası nedeniyle İzlanda maçında oynayamayacak Barış Alper Yılmaz ve Galler maçında ayağına darbe alan Arda Güler için şunları söyledi: "Barışçok iyi bir turnuva geçirdi. Birçokhoca da beni aradı büyük takımlardan,şu anda eksik, aramızda değil.Ama hazırlıklarımız aynı şekildedevam ediyor. Diğer futbolcularımızda hazır. Arda darbe aldı, darbeye bağlı problem yaşıyor. Takımla antrenman yapmasa dahi değerlendirme süremiz var. İlk 11 mi, sonrakidakikalar mı ona kendisiyle konuşupkarar vereceğiz."




YORGUNLUK İÇİN BİLİMSEL AÇIKLAMA
Galler maçında hissedilen yorgunluğu bilimsel olarak açıklayan Montella, "Birçok ilke imza attık ama geçmiş geçmişte kaldı. Yeni bir macera başladı. Öncelikli hedefimiz A Ligi'ne çıkmak. Bilimin getirdiği bir açıklama var. Bir sezonda 50-60 arasında maç oynayan futbolculariçin 3 hafta dinlenme süresi verilmesigerekiyor. Ritmi yakalamakiçinse 35-40 gün. Galler maçında buhissedildi. İzlanda'nın fiziksel olarakbiraz daha önde olacağını düşünüyorum. Ama biz her şeye rağmen hedefe yürümek istiyoruz. İzmir'i de bilerek seçtik. Sadece İzmir için değil Türkiye için de önemli bir gün. Bu tarihi günde kutlamalara en iyi şekilde katkıda bulunak istiyoruz" ifadelerini kullandı.




ARDA OYNAMAZSA İRFAN CAN KAHVECİ
A MİLLİ TAKIM'INİzlanda'yı ağırlayacağı maçta Barış Alper Yılmaz, kırmızı kart cezalısı olduğu için yer almayacak. Arda Güler'in de Galler karşılaşmasında yaşadığı sakatlıktan dolayı ağrıları bulunuyor. Genç yıldızın durumu merak edilirken, teknik direktör Vincenzo Montella'nın bugünkü mücadelede ikinci yarıda değerlendirme fikrine daha sıcak baktığı ve riski azaltmak istediği belirtildi. Arda'nınbugün öğlen yapılacak kontrollerdeağrılarının geçmediği tespitedilirse yedek kulübesine alınacağıkaydedildi. 19 yaşındaki futbolcunun oynamaması durumunda 11'de İrfan Can Kahveci'nin forma giymesi bekleniyor.




FORVETTE GÖREV UMUT NAYİR'E
GALLERmaçında hücumdaki zayıflık nedeniyle teknik direktör Vincenzo Montella'nın tercihleri eleştiri konusu olmuştu. Santrforda Barış Alper Yılmaz'ı oynatan ve maç içerisinde sık sık forvetsiz düzene dönen İtalyan hoca, bu kez kararını verdi. Barış, kırmızı kart cezasından dolayı oynamayacak ve yerine Umut Nayir görev yapacak. Bu arada aday kadroya çağrılan ancak Ümit Milli Takım'ın İrlandaCumhuriyeti ile oynadığımaç öncesi oraya gönderilenBeşiktaş'ın genç yıldızıMustafa Erhan Hekimoğlu,İzlanda karşılaşması içinyapılan antrenmanda yeraldı. Ancak idman sonrası kasığında ağrı hisseden 17 yaşındaki forvet, bugün kadroda olmayacak.




İZMİR'DE ÇİFTE BAYRAM YAŞANACAK
İZMİR, düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümünde milli maça ev sahipliği yapacak. Gürsel Aksel Stadı, 14 Haziran 2022'de oynanan Litvanya maçının ardından yine bir Uluslar Ligi mücadelesinin sahnesi olacak. 20 bin kişilik stadyum, milli maç ve kurtuluşgünü coşkusuyla birlikte kırmızıbeyazabürünecek. Stadyuma gelecek olan taraftarlara Türk bayrağı dağıtılacak. Futbolseverlerin de maça yönelik hazırlık içerisinde olduğu ve millilere destek verecek mesajlar iletecekleri kaydedildi.



Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."