Görkemli açılış

Dünyadaki geleneksel sporların olimpiyatları olarak 2 yılda 1 düzenlenen Dünya Göçebe Oyunları'nın beşincisinin açılışı dün gerçekleşti. Kazakistan'ın başkentiAstana'da 89 ülkeden 21geleneksel spor dalında 2 bindenfazla sporcunun katıldığıorganizasyonun açılışı görkemli bir törenle yapıldı. "Büyük Bozkırda Buluşma" sloganıyla düzenlenen oyunlar, katılımcı ülkelerin bayraklarının ve takımların resmi geçidiyle başladı. Tören yaklaşık 2.5 saat sürerken Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da izledi. Göçebelerin zengin tarihi, kültürü ve geleneklerini canlandıran renkli sahneler damga vurdu. Özellikle Sakalardöneminin, Tarihi İpekYolu'nun ve Türk halklarınıneski savaş geleneklerinin yeraldığı sahneler, seyircilerin büyük beğenisini topladı.




ERDOĞAN'DAN FİLİSTİN MESAJI
30 bin kapasiteli stadyumda konuşma yapan Bilal Erdoğan, "Dost ve kardeş ülkelerin Dünya Göçebe Oyunları'nda göstermiş olduğu dayanışma ruhu, muhabbet bağlarını güçlendirmektedir. Burada, bu bağın bir kez daha güçlendiğini görmek bizler için büyük bir onurdur" ifadelerini kullandı. Gazze'de yaşanan soykırıma da değinen Erdoğan, şunları söyledi: "Dünyanın başka yerlerinde yaşanan acı ve insanlık dramlarını da elbette unutmuyoruz. Özellikle Gazze'de yaşanan insani krizin bir an önce son bulması ve barışın tesis edilmesi için tüm dünya olarak ortak bir çaba içinde olmalıyız. Dayanışmanın ve merhametin, insanlık değerlerinin en üst seviyede yaşandığı bu organizasyonda, tüm insanlık için barış, kardeşlik ve huzur dileyelim."



Haber Kaynak : SABAH.COM.TR

"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."